"Caviarul saracului"- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete. Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie dec
"Caviarul saracului"- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete. Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie decat de o pereche de vinete-pline de vitamine si minerale, in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara. Vinetele coapte, la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama, apoi se toaca marunt, de preferat, cu un cutit din lemn. Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. Folosind o lingura din lemn si amestecand continuu, se adauga uleiul in fir subtire. Salata va iesi mult mai gustoasa daca vom folosi ulei de masline.
Putem servi salata de vinete pe felii de rosii. Este o reteta perfecta si pentru o zi de post. Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii