Se taie in cuburi vinetele si rosia, se toaca usturoiul, se sareaza si se pune la fiert in oala expres impreuna cu uleiul boiaua, coriandrul si usturo
Se taie in cuburi vinetele si rosia, se toaca usturoiul, se sareaza si se pune la fiert in oala expres impreuna cu uleiul boiaua, coriandrul si usturoiul. Se adauga numai o lingura de apa pt. ca legumele lasa suficienta apa pt. fierbere. Se fierbe cam 5 min. nu mai mult, la presiunea medie. Cind s-a terminat fieberea se trece cit e fierbinte intr-un bol, se adauga felia de lamiie si cuminul si se ameste bine cu o lingura de lemn. Cind s-a racorit se da la frigider. Trebuie sa rezulte o pasta cu o consistenta asemanatoare salatei de vinete romanesti. Dupa gust, se poate combina boiaua de ardei dulce cu iute in proportia dorita. Coriadrul cuminul si boiaua sint foarte importante in aceasta salata.
Combina cu tot felul de aperitive in special cu
placinta de spanac, brinza, praz unde urmatorul fel este miel la cuptor, pui umplut cu ficat sau friptura de vita
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii