Salata verde clasica

Salata verde clasica reprezinta o reteta de salata simplu de preparat, extrem de hranitoare, care se poate servi cu o gama variata de mancaruri.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
  • mustar (facultativ).

Mod de preparare

Salattea verde clasica reprezinta o reteta de salata simplu de preparat, extrem de hranitoare, care se poate servi cu o gama variata de mancaruri. Pentru a prepara aceasta salata de legume se spala salata in mai multe ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. Salata verde clasica trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca sta prea mult se  vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece.


Salata verde clasica poate fi servita cu o gama variata de mancaruri, spre deliciul invitatilor dumneavoastra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc