Sote de verdeturi

Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarb

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 maini mari de frunze de sfecla mangold
  • 2 maini mari de cicoare
  • ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 2 maini mari de rucola
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand verdeturile se fragezesc, apoi scurgeti-le cu ajutorul unei strecuratori. In oala goala, puneti 4 linguri bune de ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Prajiti-I pana se rumeneste usor, apoi adaugati peste el frunzele fierte. Asezonati si amestecati totul, astfel incat uleiul minunat aromat sa patrunda peste tot. Dupa 1 minut, luati vasul de pe foc, adaugati rucola si stoarceti peste verdeturi sucul de lamaie. Amestecati inca o data, vedeti daca e suficient de sarat si de condimentat, dupa care serviti imediat.
Acest sote e grozav ca garnitura pentru carne sau scoici la gratar ori chiar servit rece pe un platou cu aperitive.

Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Iahnie de fasole

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Bucataras.RO

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Somonul la cuptor este una din mancarurile noastre favorite. Alaturi de sos de lamaie cu capere e o delicatesa; cand am avut...

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!