Salata cu oua, sunca si legume

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie s

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. sunca sau parizer
  • 4 buc. cartofi mari
  • 200 gr. mazare
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 2 buc. castraveti murati
  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • mustar
  • patrunjel verde
  • piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie sub forma de cubulete si se stropesc cu ulei. Mazarea se curata, se spala si se pune la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Vasul in care fierbe mazarea se lasa descoperit pentru a se pastra culoarea verde, frumoasa. Cind este gata, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Morcovul si patrunjelul se spala bine, se curata usor si se pun la fiert in apa sarata clocotita. Cind sint gata, se scot, se lasa sa se raceasca si se taie marunt in forma de cubulete. Castravetii murati se taie bucatele mici. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte, si un galbenus fiert tare care se freaca bine, mereu in acelasi sens, se prepara o maioneza. Dupa ce galbenusurile frecate au devenit ca o pasta, se picura uleiul continuind frecarea in acelasi sens pina se sfirseste uleiul. Se amesteca cu mustarul si apoi cu zeama de lamiie, puse tot cite putin. Separat, intr-un castron, se amesteca morcovul, patrunjelul, cartofii, castravetii murati, mazarea si albusurile ramase de la maioneza, care au fost fierte tare si apoi tocate. Compozitia se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se amesteca bine cu maioneza. Un sfert din cantitatea de maioneza se pastreaza pentru garnitura. Se aranjeaza pe un platou sau pe o farfurie plata un strat de salata, se netezeste, se unge cu maioneza si se da deoparte. Citeva linguri din compozitie se pastreaza pentru a se umple rulourile de sunca sau de parizer. Se iau feliile de sunca sau de parizer taiate subtiri, se pune deasupra putina salata de legume, se ruleaza, se lipeste marginea cu putina maioneza si se pune ruloul usor, cu partea lipita in jos ca sa nu se vada, peste stratul de salata de pe platou. Se procedeaza astfel pina ce intreaga suprafata a salatei a fost acoperita si, bineinteles, pina la epuizarea intregii cantitati de sunca sau parizer. Dupa ce totul este gata, se umplu capetele rulourilor cu maioneza, se garnisesc cu maioneza pe deasupra, de preferinta cu un cornet sau cu spritul. Se completeaza garnitura cu frunzulite de patrunjel verde si totul se pune la rece.
Se serveste imediat sau cel tirziu a doua zi, deoarece maioneza, sunca si parizerul se altereaza foarte repede

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
4
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Parteneri
Chiftele cu spanac
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise