Se spala ardeii, se pun pe plita la copt si se intorc pe toate partile. Cand sunt gata se pun intr-un castron, se presara cu sare si se acopera cu un
Se spala ardeii, se pun pe plita la copt si se intorc pe toate partile. Cand sunt gata se pun intr-un castron, se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie, astfel se vor curate foarte usor. Cand s-au racit se umple un vas cu apa si se curate ardeii deasupra unui vas gol unde se va scurge zeama de la ei. Ne ajutam de vasul cu apa si tot acolo vom pune coaja arsa. Se amesteca zeama scursa de la ardei cu otet ulei si vegeta. Se gusta putin sa vedem daca are tot ce-i trebuie si o punem peste ardei. Se pun la frigider pentru cateva ore bune. Secretul celei mai bune salate: nu se arunca zeama care se scurge din ardei ci se foloseste la salata iar ardeii cei mai buni sunt "capiatii” rosii, astfel ca salata va iesi dulce acrisoara.
Alte retete recomandate
Supa de galuste
Sarmale de post
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii