Se spala ardeii, se pun pe plita la copt si se intorc pe toate partile. Cand sunt gata se pun intr-un castron, se presara cu sare si se acopera cu un
Se spala ardeii, se pun pe plita la copt si se intorc pe toate partile. Cand sunt gata se pun intr-un castron, se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie, astfel se vor curate foarte usor. Cand s-au racit se umple un vas cu apa si se curate ardeii deasupra unui vas gol unde se va scurge zeama de la ei. Ne ajutam de vasul cu apa si tot acolo vom pune coaja arsa. Se amesteca zeama scursa de la ardei cu otet ulei si vegeta. Se gusta putin sa vedem daca are tot ce-i trebuie si o punem peste ardei. Se pun la frigider pentru cateva ore bune. Secretul celei mai bune salate: nu se arunca zeama care se scurge din ardei ci se foloseste la salata iar ardeii cei mai buni sunt "capiatii” rosii, astfel ca salata va iesi dulce acrisoara.
Alte retete recomandate
Supa de galuste
Sarmale de post
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO salată creată ad-hoc cu ce am găsit prin frigider :D Că deh cică se mănâncă pește în noapte asta;) Cartofii...
Salată de cartofi cu hering marinat, surimi și caperePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii