Salata de icre este o salata clasica, nelipsita de la mesele festive, avand un gust deosebit si delicios.
Intr-o cratita mica puneti la fiert apa, cand incepe sa fiarba adaugati grisul "in ploaie", amestecati bine cu telul si lasati sa fiarba incet 2-3 minute. Apoi stingeti focul si lasati putin sa se racoreasca.
In loc de gris multi folosesc franzela alba inmuiata in apa si scursa bine - eu nu am avut si am pus gris fiert.
Am folosit icre de crap din comert.
Intr-un bol puneti grisul fiert. Am adaugat 2 lingurite de icre si am amestecat bine. Am adaugat pe rand 2 linguri de ulei, dupa fiecare am amestecat bine cu telul - sa se incorporeze, ca la maioneza.
Apoi am adaugat 2-3 linguri de apa minerala - fiindca era prea groasa compozitia de gris cu icre, apa minerala i-a dat o consitenta f.buna, perfecta pentru a lucra mai departe la salata.
Si asa am continuat - adaugam ulei cate putin, amestecam sa se incorporeze si periodic mai adaugam cate putina apa minerala.
Observati cum pe parcurs se schimba culoarea si textura salatei - devine tot mai alba si mai pufoasa.
Si asa continuat pana ajungeti la consistenta si cantitatea dorita - ca si la maioneza puteti sa incorporati ulei cat vreti, dar nu exagerati, ca nu se mai simt icrele. Gustati pe parcurs, pana vedeti ca nu mai este sarata compozitia si va place textura.
Adaugati sucul de la o jumatate de lamaie si daca este nevoie sare, dar aveti grija pt ca icrele sunt sarate.
Pastrati salata de icre la frigider si serviti dimineata pe paine, sau ca un aperitiv frumos pe masa festiva.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloEu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu...
Prajitura cu mereAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorUn aperitiv care arata bine , se face usor si are un gust delicat . Acest preparat este perfect pentru a fi pus pe un platou...
Rulada de cascavalSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii