Salata de orez

Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se rastoarna intr-un castron m

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez (de preferinta Thai sau Basmati
  • cu bobul lung
  • nu Uncle Ben’s)
  • o cutie de ton natur sau in ulei
  • 100 gr creveti fierti si decorticati (pot fi si congelati)
  • 150 gr surimi (batoane aromatizate cu crab)
  • un pumn de masline negre
  • un pumn de masline verzi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 lingura de capere
  • 2 oua
  • 3 rosii
  • 4 linguri de ulei
  • zeama de la o lamiie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita.

Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se rastoarna intr-un castron mare. Se toarna deasupra uleiul si zeama de lamiie, sarea si piperul.

Se adauga cutia de ton bine scursa de zeama, se amesteca. Se adauga maslinele, caperele, crevetele si batoanele de crab (care se taie in prealabil in felii de 1 cm).

Se adauga ardeiul gras taiat in zaruri, se amesteca. Deasupra se decoreaza cu felii de ou fiert tare si felii de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci