Salata de paste, feta si menta este o salata simpla. Ingredientele pentru reteta sunt: macaroane, feta, ulei de masline.
Salata de paste, feta si menta se prepara astfel: intr-o oala plina cu apa, pune la fiert pastele, doua fire de menta si sare. Lasa la fiert atata timp cat se precizeaza pe pachetul de paste. Cu trei minute inainte de timpul de fierbere precizat, adauga mazarea. Dupa ce pastele si mazarea s-au fiert, lasa-le la scurs intr-o strecuratoare si trece-le sub un jet de apa rece pana cand se racesc de tot. Arunca firele de menta. Transfera mazarea si pastele intr-un vas larg si adauga branza feta, salata arugula, firele de menta ramase, coaja rasa si jumatate din zeama de lamaie, sare si piper si toarna generos ulei de masline. Maslinele verzi, fie le tai bucatele, fie le zdrobesti intr-un pisalog, dupa care le adaugi peste paste. Amesteca bine si adauga restul de zeama de lamaie, asezonand compozitia cu ulei de masline, in functie de preferinte. Daca doresti sa consumi aceasta salata de paste, feta si menta la un picnic, ambaleaza compozitia in vase speciale, inchise etans.
Salata de paste, feta si menta se serveste rece, stropita cu ulei de masline si eventual parmezan.
Alte salate recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii