Salata a la Ancutsa

Îmi plac mult salatele şi îmi place să experimentez tot felul de ingrediente. Aceasta este cu fasole roşie, varză albă, măsline, roşie, ardei kapia, ridichi, praz, piept de porc afumat şi brânză. Alături de pâine turist sau o pâine ţărănească este foarte gustoasă şi săţioasă şi vă va da energie în aceste zile de iarnă.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata a la Ancutsa

Ingrediente

  • 8 felii de piept de porc afumat
  • Câteva măsline negre
  • Câteva măsline natural
  • 1 ardei kapia
  • 1 roşie
  • 1 praz mai mic
  • 1 legătură ridichi
  • 100 g fasole roşie (din cea la conservă)
  • Câteva felii de brânză slabă de vaci
  • Sare
  • oţet
  • ulei după gust

Mod de preparare

Se taie câteva felii de piept de porc afumat, se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor 5-8 minute. Mie îmi place pieptul de porc mai rumenit pentru că astfel se mai topeşte grăsimea aceea. După preferinţe, îl puteţi rumeni mai mult sau îl puteţi consuma ca atare.

Fasolea roşie se scurge de zeamă şi se clăteşte puţin în apă rece.

Roşia, prazul şi ardeiul kapia se spală şi se taie julienne. Varza albă se taie şi ea tot julienne, iar ridichiuţele, rondele subţiri.

Măslinele se curăţă de sâmburi sau le puteţi lăsa întregi.

Brânza şi pieptul de porc afumat se taie cubuleţe.

La final, se asezonează cu sare, oţet, apă şi ulei şi se amestecă bine.

Timp: aprox 20 min

Porţii: 4

Poftă bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/salata-la-ancutsa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide