Tortul cu salata de rodie este o reteta potrivita si pentru post daca scoatei branza din compozitie sau o inlocuiti cu tofu. Este usor de preparat si plina de vitamine
Cartofii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare.
Separat se fierb radacinoasele, dupa ce au fost spalate si curatate. Dupa ce au fiert toate legumele, se lasa la racit si se taie cubulete. Eu sfecla am avut la borcan gata taiata cubulete, asa ca doar am lasat vreo 200g la scurs.
Mortadella am taiat-o bucatele- se poate folosi si piept de pui sau sunca slaba. Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si se condimenteaza- eu am folosit rasnita cu verdeturi italiene. Se curata rodia si i se scot samburii. Pe un platou se aranjeaza frunze de salata, spalate si sterse, se aseaza un pahar cu gura in jos si in jurul lui se pune compozitia salatei. Se orneaza cu samburii de rodie si sfecla. Cand "tortul" e gata construit se scoate cu grija paharul. Ar fi fost necesare doua rodii pentru ornat, dar m-am descurcat cu sfecla rosie.
Am ornat cu fasiute de salata verde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii