Ciorba de fasole verde

Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g fasole verde
  • 50 g morcovi
  • Ceapa rosie
  • Sare
  • Ulei
  • 1 catel usturoi
  • Faina
  • Frunze de patrunjel
  • Boia

Mod de preparare

Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O jumatate de ceapa rosie se taie marunt, se presara cu putina sare, si se caleste in putin ulei, pana cand devine sticlata. Se adauga si amestecul de fasole si morcovi, si se mai caleste cateva minute. Se adauga 1,3 l apa, 1 lingurita de sare si 1 catel de usturoi si se fierbe aprox, 30 de minute, pana pana cand se inmoaie fasolea. Dintr-o lingura de faina se prepara un rantas, in care, la final, se presara putine frunze de patrunjel maruntite, si putina boia. Se lasa sa se raceasca putin, iar apoi, pentru a deveni mai cremoasa, se adauga putina apa, amestecand continuu. Rantasul se adauga incet in supa, si se mai fierbe 5 minute. Dupa ce s-a fiert si am stins aragazul, scoatem catelul de usturoi din ciorba.
Se serveste calda, cu taitei. Se pastreaza in frigider. Daca, pe ziua urmatoare devine prea densa, se fierbe putin, adaugand apa. Taiteii se introduce in ciorba doar la servire, deoarece, fierti in ciorba, se umfla.

Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Supa de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Creier pane
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa