Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O
Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O jumatate de ceapa rosie se taie marunt, se presara cu putina sare, si se caleste in putin ulei, pana cand devine sticlata. Se adauga si amestecul de fasole si morcovi, si se mai caleste cateva minute. Se adauga 1,3 l apa, 1 lingurita de sare si 1 catel de usturoi si se fierbe aprox, 30 de minute, pana pana cand se inmoaie fasolea. Dintr-o lingura de faina se prepara un rantas, in care, la final, se presara putine frunze de patrunjel maruntite, si putina boia. Se lasa sa se raceasca putin, iar apoi, pentru a deveni mai cremoasa, se adauga putina apa, amestecand continuu. Rantasul se adauga incet in supa, si se mai fierbe 5 minute. Dupa ce s-a fiert si am stins aragazul, scoatem catelul de usturoi din ciorba.
Se serveste calda, cu taitei. Se pastreaza in frigider. Daca, pe ziua urmatoare devine prea densa, se fierbe putin, adaugand apa. Taiteii se introduce in ciorba doar la servire, deoarece, fierti in ciorba, se umfla.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Supa de rosii

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii