Fierbem o supa concentrata de oase sau de bullion din cubulet, adaugam ghimbirul si fierbem timp de 5 minute pe foc mic. Strecuram porumbul, il punem
Fierbem o supa concentrata de oase sau de bullion din cubulet, adaugam ghimbirul si fierbem timp de 5 minute pe foc mic. Strecuram porumbul, il punem in supa pana la fierbere. Intre timp pregatim "ingrosala” : sarea de telina, sarea, in proportie ce depinde de cantitatea de supa, piperul alb macinat amestecat cu tuica, apoi adaugam faina de porumb sau orez dizolvata in putina apa rece, le amestecam in supa si fierbem aprox. 1 min. pe foc mic, pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc, se indeparteaza ghimbirul, cu miscari rapide amestecam ouale battue, presaram deasupra frunze de patrunjel taiate taiate marunt si servim imediat. Atnci este bun daca este putin picant!
Alte retete
Ciorba de vacuta
Ciorba de cartofi
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii