Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo
Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo 2-3 minute,dupa care condimentam cu sare,piper,chili
(si priza de zahar,in cazul meu)
Amestecam.
Stingem cu supa.(si vinul,daca doriti- eu am pus).
Dovleacul se poate fierbe cu tot cu coaja,care la fiert devine moale. Da o aroma mai intensiva supei si bineinteles o culoare de un portocaliu focos.
Eu intentionam sa scot miezul cu scula de bilute,si sa servesc supa in dovleac...dar a intervenit neprevazutul,si a trebuit sa-l tai repede.
Nu aveam timp de bilute ...de aceea e supa fara coaja.
Adaugam si dovleacul taiat cubulete,acoperim si lasam la fiert pina dovleacul e moale.
Desi pare tare la taiat,se fierbe repede.Nu are nevoie mai mult de 20-25 minute. Gustam.Daca mai e nevoie de vreun condiment,il adaugam. Apoi bagam mixerul stick si facem piure.
Daca se sreveste toata supa deodata(ies 6 portii mari),se poate drege din start cu tot creme fraicheul,
asta in cazul in care doriti asa.Se poate servi foarte bine si fara ...sau doar un mot de decor.
(Eu pun motul inainte de servire,si amestec prin supa in timp ce maninc ...adica mi-o marmorez.
Pofta buna!
Reteta propusa de Maya!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii