Supa-crema cu dovleac

Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema cu dovleac

Ingrediente

  • * 1 dovleac / 1 kg
  • * 200 ml creme fraiche
  • * 1 mar
  • * 2 cepe
  • * 2 cartofi
  • * 1 l supa supa de legume/sau pui
  • * sare
  • piper
  • chili
  • * ulei de masline
  • Cine doreste
  • poate adauga si :
  • * o priza zahar
  • * 100 ml vin alb

Mod de preparare

Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo 2-3 minute,dupa care condimentam cu sare,piper,chili

(si priza de zahar,in cazul meu)

Amestecam.

Stingem cu supa.(si vinul,daca doriti- eu am pus).

Dovleacul se poate fierbe cu tot cu coaja,care la fiert devine moale. Da o aroma mai intensiva supei si bineinteles o culoare de un portocaliu focos.

Eu intentionam sa scot miezul cu scula de bilute,si sa servesc supa in dovleac...dar a intervenit neprevazutul,si a trebuit sa-l tai repede.

Nu aveam timp de bilute ...de aceea e supa fara coaja.

Adaugam si dovleacul taiat cubulete,acoperim si lasam la fiert pina dovleacul e moale.

Desi pare tare la taiat,se fierbe repede.Nu are nevoie mai mult de 20-25 minute. Gustam.Daca mai e nevoie de vreun condiment,il adaugam. Apoi bagam mixerul stick si facem piure.

Daca se sreveste toata supa deodata(ies 6 portii mari),se poate drege din start cu tot creme fraicheul,

asta in cazul in care doriti asa.Se poate servi foarte bine si fara ...sau doar un mot de decor.

(Eu pun motul inainte de servire,si amestec prin supa in timp ce maninc ...adica mi-o marmorez.

Pofta buna!

Reteta propusa de Maya!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
Bucataras.RO

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel este o bunatate si mai mare dragul sa-i auzi pe copii in timp ce mananca...

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni