Supa-crema cu dovleac

Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema cu dovleac

Ingrediente

  • * 1 dovleac / 1 kg
  • * 200 ml creme fraiche
  • * 1 mar
  • * 2 cepe
  • * 2 cartofi
  • * 1 l supa supa de legume/sau pui
  • * sare
  • piper
  • chili
  • * ulei de masline
  • Cine doreste
  • poate adauga si :
  • * o priza zahar
  • * 100 ml vin alb

Mod de preparare

Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo 2-3 minute,dupa care condimentam cu sare,piper,chili

(si priza de zahar,in cazul meu)

Amestecam.

Stingem cu supa.(si vinul,daca doriti- eu am pus).

Dovleacul se poate fierbe cu tot cu coaja,care la fiert devine moale. Da o aroma mai intensiva supei si bineinteles o culoare de un portocaliu focos.

Eu intentionam sa scot miezul cu scula de bilute,si sa servesc supa in dovleac...dar a intervenit neprevazutul,si a trebuit sa-l tai repede.

Nu aveam timp de bilute ...de aceea e supa fara coaja.

Adaugam si dovleacul taiat cubulete,acoperim si lasam la fiert pina dovleacul e moale.

Desi pare tare la taiat,se fierbe repede.Nu are nevoie mai mult de 20-25 minute. Gustam.Daca mai e nevoie de vreun condiment,il adaugam. Apoi bagam mixerul stick si facem piure.

Daca se sreveste toata supa deodata(ies 6 portii mari),se poate drege din start cu tot creme fraicheul,

asta in cazul in care doriti asa.Se poate servi foarte bine si fara ...sau doar un mot de decor.

(Eu pun motul inainte de servire,si amestec prin supa in timp ce maninc ...adica mi-o marmorez.

Pofta buna!

Reteta propusa de Maya!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide