Conopida am taiat-o si am pus-o de aseara in apa cu sare, a stat la frigider peste noapte. Legumele se toaca (pe tocatorul de lemn) si se pun intr-o
Conopida am taiat-o si am pus-o de aseara in apa cu sare, a stat la frigider peste noapte.
Legumele se toaca (pe tocatorul de lemn) si se pun intr-o oala in cele 3 linguri de ulei incins, la calit. Se acopera cu capacul si se lasa la foc foarte mic cam 3-5 minute, sa se inabuse in ulei.
Am adaugat si telina la inabusit (radacina si frunzele), scoase din congelator si taiate marunt. Cine are telina proaspata, o pune ca atare, de la inceput, impreuna cu legumele celelalte.
Intre timp, conopida se fierbe separat, cam 10 minute. Zeama fierbinte de la conopida se toarna peste legume.
Conopida se face crema cu mixerul. Se toarna conopida facuta crema peste supa. Se mai poate adauga apa fiarta deja, in supa.
Cu 10 minute inainte de finish, am pus dovleceii, taiati bucati. Dovleceii se ridica mereu la suprafata.
Cam dupa 20 minute de fierbere, se stinge focul, apoi se pun frunze de leustean si patrunjel tocate marunt. Se acopera cu capacul.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!
Reteta Supa crema de conopida a fost propusa de alida pe forum culinar.ro
Alte retete cu conopida gasiti aici:
Ciorba de conopida,
Conopida si brocoli la cuptor,
Paste cu conopida
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmalePenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii