Conopida am taiat-o si am pus-o de aseara in apa cu sare, a stat la frigider peste noapte. Legumele se toaca (pe tocatorul de lemn) si se pun intr-o
Conopida am taiat-o si am pus-o de aseara in apa cu sare, a stat la frigider peste noapte.
Legumele se toaca (pe tocatorul de lemn) si se pun intr-o oala in cele 3 linguri de ulei incins, la calit. Se acopera cu capacul si se lasa la foc foarte mic cam 3-5 minute, sa se inabuse in ulei.
Am adaugat si telina la inabusit (radacina si frunzele), scoase din congelator si taiate marunt. Cine are telina proaspata, o pune ca atare, de la inceput, impreuna cu legumele celelalte.
Intre timp, conopida se fierbe separat, cam 10 minute. Zeama fierbinte de la conopida se toarna peste legume.
Conopida se face crema cu mixerul. Se toarna conopida facuta crema peste supa. Se mai poate adauga apa fiarta deja, in supa.
Cu 10 minute inainte de finish, am pus dovleceii, taiati bucati. Dovleceii se ridica mereu la suprafata.
Cam dupa 20 minute de fierbere, se stinge focul, apoi se pun frunze de leustean si patrunjel tocate marunt. Se acopera cu capacul.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!
Reteta Supa crema de conopida a fost propusa de alida pe forum culinar.ro
Alte retete cu conopida gasiti aici:
Ciorba de conopida,
Conopida si brocoli la cuptor,
Paste cu conopida
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii