O supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de septembrie!
Mod de preparare:
1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. puneti-l la fiert in 2 l de apa.
2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la foc mic, peste dovleac. Asezonati cu sare. Sunt gata cand intra usor furculita in ele.
3. Cand sunt gata legumele, scurgeti jumatate din lichiud intr-o oala si blendati legumele.
4. Puneti intr-un bol smantana si branza de burduf sfaramitata. Puneti peste ele cate un polonic de supa si amestecati usor, pentru a le aduce la temperature supei, altfel riscati sa le taiati, daca le puneti direct in oala. Cand smantana si branza au devenit ca o crema, turnati-le peste supa din oala. Amestecati.
5. Adaugati cateva Frunze tocate de busuioc si blendati din nou. Daca supa vi se pare prea groasa mai puneti un polinic din apa in care au fiert legumele.
6. Puneti 2 tigai pe foc, in prima prajiti semintele de dovleac si in a doua baconul taiat cubulete.
7. Serviti supa cu cateva bucatele de bacon si seminte prajite.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii