Supa crema de fasole boabe cu crutoane

Se curata si se spala ceapa si morcovul, dupa care maruntesc si se pun la fiert impreuna cu fasolea boabe. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se tr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr fasole
  • apa
  • sare
  • 1 jumatate pahar lapte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 50 gr unt
  • crutoane

Mod de preparare

Se curata si se spala ceapa si morcovul, dupa care maruntesc si se pun la fiert impreuna cu fasolea boabe. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se trec prin sita, exceptand insa morcovii. Pasta obtinuta se amesteca cu laptele si foarte putina zeama in care au fiert legumele. Se mai adauga unt, eventual un galbenus de oua si se potriveste de sare. Deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.


Supa se serveste calda cu crutoane de paine prajita.

Alte retete:

Ciorba de urzici

Supa de curcan

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci