Pentru supa crema de legume cu cartofi toate legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Intr-o oala de 4 l se pun cele 3-4 linguri de ulei.
Pentru supa crema de legume cu cartofi toate legumele se curata, se spala si se taie bucati mari.
Intr-o oala de 4 l se pun cele 3-4 linguri de ulei. Se pune oala pe foc si cand s-a incins putin uleiul se adauga legumele. Se amesteca cu o lingura de lemn, se pune capacul, se lasa sa se inabuse pana se inmoaie toate dupa care se umple oala cu 2,5 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba.
Cand legumele s-au fiert, se adauga o lingura de sare si se da la o parte. Se strecoara, iar legumele se pun in blender sau se dau printr-o sita marunta. Se amesteca pasta rezultata cu supa ramasa, se pune din nou pe foc sa mai dea un clocot si se adauga patrunjelul ales, spalat si tocat marunt.
Crutoanele: Se taie painea in cubulete mici, se pun in tava de aragaz, se stropesc cu putin ulei de masline si se baga in cuptorul incins pana se rumenesc putin.
Supa crema de legume cu cartofi se serveste calda, cu crutoanele alaturi. Pofta buna!

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii