Supa crema de legume cu crutoane

Una dintre supele mele preferate, plina de vitamine si nemaipomenit de gustoasa! Se potriveste perfect si in diete.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume cu crutoane

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei capia mai mic
  • 2-3 linguri de unt (sau 2-3 linguri de ulei daca vreti sa fie de post)
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel proaspat
  • Crutoane:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Spalam bine legumele si le curatam. Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala, la calit in 2-3 linguri de unt. Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul il taiem felii, iar cartofii cuburi. Adaugam toate legumele peste ceapa, punem putina apa, condimentam cu sare, piper si boia dulce si le lasam cateva minute la calit. Adaugam apoi 2-3 cani de apa si le lasam sa fiarba. Intre timp, pregatim crutoanele: Taiem cuburi feliile de paine, tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute. Le scoatem apoi si le stropim cu ulei de masline si cu usturoiul pisat bine. Le dam inapoi la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand legumele sunt fierte, dam oala de pe foc, scoatem legumele(dar pastram supa in care au fiert) si le lasam putin la racit. Apoi pasam bine legumele sau le punem in tocator, pana se formeaza o pasta. Se pune pasta de legume intr-o oala, iar peste pasta se pune supa cate putin, pana ajungeti la consistenta dorita (eu am lasat-o mai groasa), se mai pune sare dupa gust (daca mai este nevoie) si se amesteca. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat marunt si crutoanele. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide