Supa crema de legume cu crutoane

Una dintre supele mele preferate, plina de vitamine si nemaipomenit de gustoasa! Se potriveste perfect si in diete.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume cu crutoane

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei capia mai mic
  • 2-3 linguri de unt (sau 2-3 linguri de ulei daca vreti sa fie de post)
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel proaspat
  • Crutoane:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Spalam bine legumele si le curatam. Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala, la calit in 2-3 linguri de unt. Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul il taiem felii, iar cartofii cuburi. Adaugam toate legumele peste ceapa, punem putina apa, condimentam cu sare, piper si boia dulce si le lasam cateva minute la calit. Adaugam apoi 2-3 cani de apa si le lasam sa fiarba. Intre timp, pregatim crutoanele: Taiem cuburi feliile de paine, tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute. Le scoatem apoi si le stropim cu ulei de masline si cu usturoiul pisat bine. Le dam inapoi la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand legumele sunt fierte, dam oala de pe foc, scoatem legumele(dar pastram supa in care au fiert) si le lasam putin la racit. Apoi pasam bine legumele sau le punem in tocator, pana se formeaza o pasta. Se pune pasta de legume intr-o oala, iar peste pasta se pune supa cate putin, pana ajungeti la consistenta dorita (eu am lasat-o mai groasa), se mai pune sare dupa gust (daca mai este nevoie) si se amesteca. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat marunt si crutoanele. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Bucataras.RO

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline

Chiar delicioase aceste rulouri....

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!