Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

O zi friguroasa de iarna, incalzita cu o supa crema delicioasa!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosioare
  • ulei de masline
  • piper
  • pesto:
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • galusti din fulgi de mei;1un ou+un galbenus
  • un praf de sare
  • cca5- 6 linguri de fulgi de mei

Mod de preparare

Curatam zarzavatul pentru supa, il spalam si taiem marunt, acoperim cu apa curata, intr-o craticioara, adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.

Intre timp cat fierbe supa, pregatim galustile din fulgi de mei asa: mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem, adaugam si cele 2 galbenusuri si fulgii de mei, amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.

Pregatim pesto astfel: patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi, il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat, uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena. La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.

Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa, se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei, potrivim gustul de sare si piper.

Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca, adaugam galusti mici, puse cu o lingurita, sa fiarba bine, pe ambele fete. Dupa 5 minute de fiert, incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.

Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici