O zi friguroasa de iarna, incalzita cu o supa crema delicioasa!
Curatam zarzavatul pentru supa, il spalam si taiem marunt, acoperim cu apa curata, intr-o craticioara, adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.
Intre timp cat fierbe supa, pregatim galustile din fulgi de mei asa: mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem, adaugam si cele 2 galbenusuri si fulgii de mei, amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.
Pregatim pesto astfel: patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi, il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat, uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena. La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.
Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa, se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei, potrivim gustul de sare si piper.
Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca, adaugam galusti mici, puse cu o lingurita, sa fiarba bine, pe ambele fete. Dupa 5 minute de fiert, incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.
Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii