Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

O zi friguroasa de iarna, incalzita cu o supa crema delicioasa!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosioare
  • ulei de masline
  • piper
  • pesto:
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • galusti din fulgi de mei;1un ou+un galbenus
  • un praf de sare
  • cca5- 6 linguri de fulgi de mei

Mod de preparare

Curatam zarzavatul pentru supa, il spalam si taiem marunt, acoperim cu apa curata, intr-o craticioara, adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.

Intre timp cat fierbe supa, pregatim galustile din fulgi de mei asa: mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem, adaugam si cele 2 galbenusuri si fulgii de mei, amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.

Pregatim pesto astfel: patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi, il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat, uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena. La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.

Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa, se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei, potrivim gustul de sare si piper.

Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca, adaugam galusti mici, puse cu o lingurita, sa fiarba bine, pe ambele fete. Dupa 5 minute de fiert, incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.

Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide