Ieri am iesit sa-mi cumpar de mancare si am gasit supa thailandeza de linte cu cocos . Foarte incantata mi-am cumparat o portie , dar cand am gustat m-am dezumflat . Nu era ce asteptam eu si nu avea gustul pe care il speram. Am ajuns acasa si m-am apucat sa fac eu supa de linte cu nuca de cocos.
Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.
Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt. Ceapa am taiato solzisori, iar morcovul rondele subtiri. Intr-o oala am pus uleiul al incins.
Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit. Am pus lintea strecurata si am acoperit-o cu apa, sa treaca apa cam de un deget peste linte.
Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi. Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.
Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul.
Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide. Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii