Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie este absolut delicioasa dar si foarte sanatoasa. Trebuie sa incercati aceasta reteta de supa crema!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de linte rosie

Ingrediente

  • 1 cana linte roşie, 1 ceapă tocată, 1 morcov ras, 1 gogosar sau ardel gras rosu, 100 g muschiulet afumat, 200 ml suc de roşii, 6 cani de apă, 2 gălbenuşuri, 100 ml lapte, 100 grame 2 cuburi supa pui, sare, piper, 1 linguriţă cimbru, 3 linguri ulei d
  • Crutoane:
  • 45 felii de paine, unt, patrunjel verde, 100 g sunculita sau muschi afumat

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de supă.
Se spala lintea si se pune in apa fierbinte si se lasa la fiert la foc mic.
Într-un vas se căleşte ceapa în puţin ulei încins, se adăugă gogosarul si muschiuletul taiate cubulete si morcovul ras si se lasă până ce se rumenesc. Se adăugă sucul de roşii, se lasa să dea în clocot şi apoi se adăugă apa cu lintea fiarta.
Se acoperă vasul şi se lasa să fiarbă 25-30 de minute. Se adauga si o legatura de patrunjel verde tocat marunt si o lingurita de cimbru. Se mesteca în supă din când în când pentru a nu se prinde lintea de fundul vasului.
Cand supa a fiert, se paseaza cu ajutorul unui blender.
Se bate smântâna cu laptele şi gălbenuşurile. Se ia cu un polonic puţină supa şi se toarnă în amestecul de gălbenuşuri, apoi amestecul dres cu zeama se toarnă în supă, în timp ce se mesteca uşor. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se mai lasa să dea supa un clocot şi se opreşte focul.

O lingurita de unt, 100 g sunculita sau muschiulet afumat taiate in cubulete foarte mici, 3-4 felii de paine taiate cuburi si patrunjel verde tocat se trag la tigaie la foc iute amestecand continuu, apoi se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 15 minute.
Supa crema de linte rosie se serveste fierbinte impreuna cu aceste delicioase crutoane.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!" Chiar dacă nu eşti lângă Philips Multicooker când timpul de încălzire se încheie, funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Supa crema de linte rosie se serveste fierbinte, cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide