Supe de legume

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 30m 
ani67 postat de
Postat pe: 10-02-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa rece de iaurt cu castraveti (reteta video)"
 
Pentru retete dietetice! Un preparat ce poate fi gatit in orice sezon al anului, mereu fiind la fel de sanatos si delicios!!!

ingrediente

2 portii

   200 g spanac verde frunze
   200 g bacon afumat
   5 pua de prepelita
   1 ceapa mica
   1 lingurita de legume deshidratate fara sare
   1 lingurita de condimente uscate
   sare
   ulei de masline
   1 morcov mic
   1 radacina mica de partunjel

mod de preparare

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi, se spala in mai multe apre reci,apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert, acoperite de apa, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin. Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei, adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidrate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potriveste dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut). Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon. Pofta buna!
Incearca si Supa de rosii cu galuste
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite