Supa crema de usturoi

Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri unt
  • 12 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 0.750 litri supa
  • 250 gr smanatana groasa (Creme double/Mascarino)
  • 4 baghete feliate (aprox 1 cm lat)
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • nucsoara (cat iei intre degete)/proaspata
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri cascaval Emmentaller sau Appenzeller ras proaspat
  • 1 lingura oregano

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste usor impreuna cu ceapa. Se amesteca faina pana devine aurie, apoi se adauga supa si crema double (smanatana), se pune capacul pe oala si se lasa sa fiarba incet aprox. 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 250* C si se rumenesc baghetele. Optional se pot rumeni apoi in tigaie cu unt cu usturoi. Supa se amesteca cu mixerul, apoi se adauga sare, piper, nucsoara, sucul de lamaie si se toarna in patru castronlele (farfurii adanci) printr-o strecuratoare.

Se adauga painea si branza deasupra si se baga la cuptor sau grill pana devine auriu-maroniu.
Inainte de a servi, se presara oregano pe deasupra. In restaurantele cu traditie in Austria in loc de farfurii/ castronele, se serveste in chifle mari din paine neagra, cu coaja groasa, scobite, si cu capacul lasat (ca la rosiile umplute). De asemenea se adauga frunze de usturoi salbatic taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia