Supe de legume

Reteta Supa crema de usturoi

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 50m 
klementina postat de
Postat pe: 05-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum pe gustul meu. A fost mai mult o provocare, o prietena m-a rugat sa-i fac aceasta supa, ea a mancat in Austria, se pare ca locul de bastina al acestei supe....zis si facut am citit mai multe retete si din ce mi-a explicat ea, am scos o supa extraordinara si-o zic fara falsa modestie, cei care au mancat au zis WOW.....

ingrediente

6 portii

   Pentru supa de legume
   2,5 l apa
   1 morcov
   1 pastarnac
   1 patrunjel
   1 cartof
   1 telina mica
   1 ceapa
   Pentru supa crema
   20 catei mari de usturoi
   1 ceapa potrivita
   40 g unt
   200 g smantana cu 40 % grasime
   2 linguri de faina
   parmezan
   sare
   piper
   Crutoane din paine cu cartof
decor:
   patrunjel
   optional
   zeama de lamaie
   costita prajita crocant

mod de preparare

Mai intai pregatim supa de legume. Curatam legumele, le spalam, le taiem in bucati mai mici si le punem la fiert in 2,5 l apa, adaugam un praf de sare. Lasam sa fiarba pana se patrund legumele si ne ramane 1 litru de zeama. Luam cateva bucatele din fiecare leguma, nu foarte multe, le punem in blender, adaugam zeama si le mixam bine. Nu punem toate legumele sa le pasam, deoarece avem nevoie de gust intens de usturoi.

Separat curatam ceapa si o taiem marunt, usturoiul curatat si taiat in patru. Punem o cratita pe foc, dupa ce s-a incins, adaugam untul, lasam sa se topeasca si apoi adaugam ceapa si usturoiul, le calim pana devin aurii. Zdrobim un pic usturoiul cu o lingura de lemn, apoi adaugam supa de legume.

Smantana o amestecam cu faina, sarea si piperul si o turnam peste supa, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba cca 20 minute la foc domol, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se serveste in felul urmator: Intr-un castronel se pun cateva crutoane, se presara parmezan, un pic de zeama de lamaie (este optional), apoi cu polonicul se ia din supa crema si se toarna peste crutoane. Pentru ca eu sunt carnivora am zis ca nu are ce sa strice daca prajesc crocant cateva bucatele de costita si asa am facut, am adaugat si cateva bucatele crocante de costita.
Incearca si Supa fermierului cu legume si paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de usturoi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.