Probabil ca nu v-ati gandit pana acum sa folositi vinetele la o supa-crema, va spunem sincer, nici noi. Dar am incercat aceasta reteta de supa-crema de vinete care a trecut rapid in topul preferintelor noastre.
Intr-o tava mai mare se pun legumele taiate felii (fara cartof). Eu nu am curatat vinata, dar mai bine o faceam, ca dupa aia e mai greu. Ceapa se curata si se taie in doua. Rosiile le-am taiat felii (mai groase ar fi fost mai bine). Vanata se taie si ea felii pe lung (si aici la fel ca la rosii, ar fi trebuit sa le tai mai gros). Usturoiul se pune in tava nedecojit.
Dupa ce le-am aranjat frumos le-am uns cu ulei si le-am bagat la 400 F (200 C) si le-am lasat 35 min.
Apoi am scos tava, am bagat legumele in oala de supa, am adaugat zeama de legume si cartoful si am lasat 30 min sa se inmoaie toate. Am pus sare, piper si cumin si apoi am strivit cu blenderul pana la consistenta unei creme.
Reteta de supa-crema de vinete a fost propusa de floaura pe culinar.ro.
Serviti supa-crema de vinete cu crutoane sau bagheta prajita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii