Supa de cartofi noi

Curatam cartofii . Ii spalam cu multa apa rece si se taie felii mari, apoi se pun sa fiarba intr-un litru de supa de carne sau de zarzavat. Se scot c

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de lapte
  • 1 l supa de carne sau de zarzavat
  • sare
  • 1 pahar de smintina

Mod de preparare

Curatam cartofii . Ii spalam cu multa apa rece si se taie felii mari, apoi se pun sa fiarba intr-un litru de supa de carne sau de zarzavat.

Se scot cind se sfarima usor, se trec prin. sita sau se mixeaza ; pasta obtinuta se subtiaza cu lapte dulce si se sareaza, dupa gust. Piureul se pune in oala in care au fiert cartofii, impreuna cu o lingura de unt.

Se fierbe supa zece minute, dupa care se stinge focul si peste un sfert de ora se drege supa cu smintina.
Se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare de sezon

Ciorba de urzici

Ciorba de salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci