Curatam cartofii . Ii spalam cu multa apa rece si se taie felii mari, apoi se pun sa fiarba intr-un litru de supa de carne sau de zarzavat. Se scot c
Curatam cartofii . Ii spalam cu multa apa rece si se taie felii mari, apoi se pun sa fiarba intr-un litru de supa de carne sau de zarzavat.
Se scot cind se sfarima usor, se trec prin. sita sau se mixeaza ; pasta obtinuta se subtiaza cu lapte dulce si se sareaza, dupa gust. Piureul se pune in oala in care au fiert cartofii, impreuna cu o lingura de unt.
Se fierbe supa zece minute, dupa care se stinge focul si peste un sfert de ora se drege supa cu smintina.
Se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.
Alte retete culinare de sezon
Ciorba de urzici
Ciorba de salata

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii