Supa de fasole uscata

Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierber

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g fasole boabe
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei alimentar
  • 1 l.c. mocca de chimen
  • 300 g varza acra taiata
  • 4 foi de dafin
  • 250 g carne afumata
  • 250 g carnati uscati
  • 1 lingura faina
  • 4 chifle
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierberea in apa curata si sarata timp de 60 minute (daca nu sunt si boabe negre), pana se inmoaie pe jumatate. Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt.

Se incinge o lingura de ulei in care se caleste ceapa, se adauga semintele de chimen si se stinge cu 2 – 2,5 l apa. In aceasta compozitie se fierbe varza acra, se adauga foile de dafin, sarea si fasolea scursa si fiarta pe jumatate.

Carnea afumata se taie in cubulete, se adauga la supa si se fierbe incet, 60 – 80 de minute pana se inmoaie fasolea, completand apa evaporata. Carnatul se taie in jumatati de rondele si se adauga la supa cand fasolea este fiarta. Uleiul ramas se incalzeste, se presara cu faina si se rumeneste. Se adauga usturoiul zdrobit si compozitia lichida se toarna in supa. Atentie! Va fierbe tare. Se amesteca in supa si se mai clocoteste 10 minute. Intre timp, chiflelor li se taie un capac, se scoate miezul si se prajesc usor ,in cuptor, la 180°C.

Cand supa este gata, se umplu chiflele cu supa, se pune smantana deasupra si se servesc imediat altfel, se inmoaie.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide