Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierber
Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierberea in apa curata si sarata timp de 60 minute (daca nu sunt si boabe negre), pana se inmoaie pe jumatate. Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt.
Se incinge o lingura de ulei in care se caleste ceapa, se adauga semintele de chimen si se stinge cu 2 – 2,5 l apa. In aceasta compozitie se fierbe varza acra, se adauga foile de dafin, sarea si fasolea scursa si fiarta pe jumatate.
Carnea afumata se taie in cubulete, se adauga la supa si se fierbe incet, 60 – 80 de minute pana se inmoaie fasolea, completand apa evaporata. Carnatul se taie in jumatati de rondele si se adauga la supa cand fasolea este fiarta. Uleiul ramas se incalzeste, se presara cu faina si se rumeneste. Se adauga usturoiul zdrobit si compozitia lichida se toarna in supa. Atentie! Va fierbe tare. Se amesteca in supa si se mai clocoteste 10 minute. Intre timp, chiflelor li se taie un capac, se scoate miezul si se prajesc usor, in cuptor, la 180°C.
Cand supa este gata, se umplu chiflele cu supa, se pune smantana deasupra si se servesc imediat altfel, se inmoaie.
Alte retete recomandate:
Tocanita pui cu ciuperci
Tocanita de pui
Ciorba radauteana
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeAm preparat o inghetata rapida, inspirandu-ma dupa reteta lui Merisor. Lapte condensat indulcit caramelizat gasiti aici.
Desert inghetata cu banane si caramel
Comentarii