Fierbem 1 – 1,5 l apa cu zahar, scortisoara si un varf de cutit de sare. Se adauga fructele spalate (visine, cirese, prune, pere taiate maru
Fierbem 1 – 1,5 l apa cu zahar, scortisoara si un varf de cutit de sare. Se adauga fructele spalate (visine, cirese, prune, pere taiate marunt, mere) si se lasa la fiert.
Doua lingurite de faina se amesteca cu smantana si se face o compozitie cu care se drege supa si se leaga, se mai da un clocot.
Se serveste rece.
Alte retete
Tarta cu branza si capsuni
Spuma de capsuni

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii