Supa de legume cu galuste condimentate este delicioasa. Galustele condimentate se potrivesc de minune cu supa aromata, asa ca reteta astepta sa o incerci.
Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele de ardei iute si condimentam cu sare si piper. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. In acest timp vom pregati si galustele deoarece trebuie sa stea 30 minute inainte sa le folosim.
Tocam ceapa marunt, o calim in ulei de masline si apoi lasam sa se raceasca. Adaugam bicarbonatul, sare si piper, patrunjelul tocat marunt si amestecam. Incorporam pe rand cele 2 oua, faina grisata si grisul. Omogenizam bine si lasam se se odihneasca 30 minute.
Cand legumele sunt fierte si a trecut jumatate de ora, luam o lingurita si incepem sa punem galustele in supa (in cazul in care vi se pare prea moale compozitia ptr galuste, puteti sa mai puneti putin gris, dar atentie, nu mult ca vor fi tari la final), acoperim vasul si lasam sa fiarba circa 10 minute. Inainte sa stingeti focul verificati daca sunt fierte galustele in interior.
Presarati patrunjel tocat si asta-i totul :)
Pofta Buna!
Supa de legume cu galuste aromate se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii