Supa crema rece de sfecla rosie

Ceva racoritor si foarte sanatos!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema rece de sfecla rosie

Ingrediente

  • 500 g sfecla rosie
  • 2 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 lingura ulei
  • 900 ml supa de pui sau apa
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita de hrean proaspat ras
  • 10 g gelatina (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

-Curățați legumele și le tocați în cuburi; -Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați. -Adăugați apa sau supa de pui; -Adăugați foile de dafin, sare, piper; -Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute; -Închideți focul, scoateți foile de dafin; -Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă; -Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală; -Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore. -Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori