O sa visezi si noaptea la acest tiramisu cu fistic dupa ce il vei incerca!
Începe prin a separa ouăle. Pui albușurile într-un bol mare și galbenusurile într-un altul.
Bate albușurile cu un mixer până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o spumă lucioasă și densă.
În alt bol, amestecă mascarponele cu galbenusurile până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.
Folosește o spatulă pentru a încorpora treptat spuma de albușuri în amestecul de mascarpone. Amestecă ușor pentru a menține aerul în compoziție.
Mixeaza fisticul cu putin iaurt, frisca sau apa pana devine o pasta cat de cat omogena.
Adauga o lingurita de miere si continua sa mai mixexi pentru cateva secunde.
Adauga pasta de fistic in crema de mascarpone si incorporeaz-o cu o spatula.
Dacă dorești, adaugă lichiorul de cafea în cafeaua espresso răcită.
Înmoaie piscoturile în cafeaua espresso. Asigură-te că le înmoi doar câteva secunde pentru a nu deveni prea moi.
Așază un strat de piscoturi într-un vas sau formă.
Pune jumătate din amestecul de mascarpone deasupra stratului de piscoturi.
Presară jumătate din fisticul mărunțit peste mascarpone.
Repetă procesul cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate, apoi adaugă restul de amestec de mascarpone deasupra.
Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a se întări.
Presară puțin fistic mărunțit pentru decor.
Servește bucăți generoase și savurează acest delicios tiramisu cu fistic!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilieSe taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...
Jumari cimpenestiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunClisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...
Clisa fripta si pita picurataBuna, daca nu ma credeti sa va faceti.....
Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de PlescoiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii