O sa visezi si noaptea la acest tiramisu cu fistic dupa ce il vei incerca!
Începe prin a separa ouăle. Pui albușurile într-un bol mare și galbenusurile într-un altul.
Bate albușurile cu un mixer până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o spumă lucioasă și densă.
În alt bol, amestecă mascarponele cu galbenusurile până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.
Folosește o spatulă pentru a încorpora treptat spuma de albușuri în amestecul de mascarpone. Amestecă ușor pentru a menține aerul în compoziție.
Mixeaza fisticul cu putin iaurt, frisca sau apa pana devine o pasta cat de cat omogena.
Adauga o lingurita de miere si continua sa mai mixexi pentru cateva secunde.
Adauga pasta de fistic in crema de mascarpone si incorporeaz-o cu o spatula.
Dacă dorești, adaugă lichiorul de cafea în cafeaua espresso răcită.
Înmoaie piscoturile în cafeaua espresso. Asigură-te că le înmoi doar câteva secunde pentru a nu deveni prea moi.
Așază un strat de piscoturi într-un vas sau formă.
Pune jumătate din amestecul de mascarpone deasupra stratului de piscoturi.
Presară jumătate din fisticul mărunțit peste mascarpone.
Repetă procesul cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate, apoi adaugă restul de amestec de mascarpone deasupra.
Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a se întări.
Presară puțin fistic mărunțit pentru decor.
Servește bucăți generoase și savurează acest delicios tiramisu cu fistic!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii