O sa visezi si noaptea la acest tiramisu cu fistic dupa ce il vei incerca!
Începe prin a separa ouăle. Pui albușurile într-un bol mare și galbenusurile într-un altul.
Bate albușurile cu un mixer până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o spumă lucioasă și densă.
În alt bol, amestecă mascarponele cu galbenusurile până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.
Folosește o spatulă pentru a încorpora treptat spuma de albușuri în amestecul de mascarpone. Amestecă ușor pentru a menține aerul în compoziție.
Mixeaza fisticul cu putin iaurt, frisca sau apa pana devine o pasta cat de cat omogena.
Adauga o lingurita de miere si continua sa mai mixexi pentru cateva secunde.
Adauga pasta de fistic in crema de mascarpone si incorporeaz-o cu o spatula.
Dacă dorești, adaugă lichiorul de cafea în cafeaua espresso răcită.
Înmoaie piscoturile în cafeaua espresso. Asigură-te că le înmoi doar câteva secunde pentru a nu deveni prea moi.
Așază un strat de piscoturi într-un vas sau formă.
Pune jumătate din amestecul de mascarpone deasupra stratului de piscoturi.
Presară jumătate din fisticul mărunțit peste mascarpone.
Repetă procesul cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate, apoi adaugă restul de amestec de mascarpone deasupra.
Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a se întări.
Presară puțin fistic mărunțit pentru decor.
Servește bucăți generoase și savurează acest delicios tiramisu cu fistic!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii