Tiramisu cu Fistic

O sa visezi si noaptea la acest tiramisu cu fistic dupa ce il vei incerca!

Timp pregatire
20 minute
Tiramisu cu Fistic

Ingrediente

  • 500g mascarpone
  • 4 ouă (proaspete)
  • 100g zahăr
  • 200ml cafea espresso răcită
  • piscoturi
  • 50ml lichior (opțional)
  • 250-300 g fistic (pentru pasta)/ 100 g de pasta cumparata
  • 50g fistic mărunțit
  • Cacao pentru decor

Mod de preparare

Începe prin a separa ouăle. Pui albușurile într-un bol mare și galbenusurile într-un altul.

Bate albușurile cu un mixer până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o spumă lucioasă și densă.

În alt bol, amestecă mascarponele cu galbenusurile până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.

Folosește o spatulă pentru a încorpora treptat spuma de albușuri în amestecul de mascarpone. Amestecă ușor pentru a menține aerul în compoziție.

Mixeaza fisticul cu putin iaurt, frisca sau apa pana devine o pasta cat de cat omogena.

Adauga o lingurita de miere si continua sa mai mixexi pentru cateva secunde.

Adauga pasta de fistic in crema de mascarpone si incorporeaz-o cu o spatula.

Dacă dorești, adaugă lichiorul de cafea în cafeaua espresso răcită.

Înmoaie piscoturile în cafeaua espresso. Asigură-te că le înmoi doar câteva secunde pentru a nu deveni prea moi.

Așază un strat de piscoturi într-un vas sau formă.

Pune jumătate din amestecul de mascarpone deasupra stratului de piscoturi.

Presară jumătate din fisticul mărunțit peste mascarpone.

Repetă procesul cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate, apoi adaugă restul de amestec de mascarpone deasupra.

Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a se întări.

Presară puțin fistic mărunțit pentru decor.

Servește bucăți generoase și savurează acest delicios tiramisu cu fistic!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide