Bomboane, figurine

Reteta Desert de toamna: Mere in caramel

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta desert de gris cu migdale (reteta video)"
 
Nu stiu alt desert care sa sugereze mai bine toamna ca merele caramelizate. Le gasesti la oktoberfest si la toate targurile, dar cele mai bune sunt cele facute in casa.

ingrediente

   5 mere
   150g caramele cu lapte
   20ml frisca lichida
   betisoare

mod de preparare

Merele in caramel sunt un desert iubit atat de copii cat si de adulti. Sunt foarte usor de preparat, iar in aceasta varianta caramelul are un gust intens.




In primul rand trebuie sa spalati bine bine merele, mai ales daca sunt din comert, s-ar putea sa fie cerate.




Infigeti betigasele in locul coditei si le lasati deoparte pana cand le vine randul.




Pregatiti caramelul, la foc mediu topiti caramelele in frisca lichida amestecand continuu, pana cand obtineti un sos caramel suficient de gros. Luati merele de betigase si le rotiti bine in oala, astfel incat sa aibe caramel pe toata suprafata.




Le puneti apoi pe o hartie pergament si le lasati pana cand caramelul s-a intarit.


Merele in caramel sunt un desert perfect si pentru petreceri.

Incearca si Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de toamna: Mere in caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Bomboane, figurine

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.