Briose

Drojdia se desface in putin lapte caldut. Se adauga o jumatate de cana de faina, se framanta putin si se lasa la dospit o jumatate de ora intr-un loc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana si jumatate de faina
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite de miere
  • o jumatate de cana de lapte
  • 30 g drojdie
  • 200 g stafide
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de zahar

Mod de preparare

Drojdia se desface in putin lapte caldut. Se adauga o jumatate de cana de faina, se framanta putin si se lasa la dospit o jumatate de ora intr-un loc cald. Se asaza restul de faina pe o planseta. Se adauga zaharul si laptele. Se adauga apoi amestecul de drojdie cu lapte si se framanta bine. Se toarna untul topit, putin cate putin in compozitie. Se adauga stafidele, se amesteca si se asaza in forme pentru tarte si se presara cu faina. Formele se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald pentru doua-trei ore. Cele doua galbenusuri se freaca cu miere. Se ung briosele cu galbenusurile de ou si se lasa la cuptor la foc potrivit
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc