Chec cu banane si suc de portocale

Se freaca untul cu zaharul si se adauga sucul de portocala si coaja rasa. Adaugati faina si esenta de vanilie si amestecati. Intre timp se bat spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec cu banane si suc de portocale

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150g faina
  • sucul de la o portocala + coaja rasa (+ coaja de lamaie )
  • 6 albusuri
  • praf de copt
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 2 sau 3 banane

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si se adauga sucul de portocala si coaja rasa.

Adaugati faina si esenta de vanilie si amestecati.

Intre timp se bat spuma albusele.

Bananele se taie bucatele cam cat o aluna si se dau prin faina.

Se amesteca a treia parte din albuse cu compozitia de unt cu faina si se amesteca, apoi se adauga restul si se amesteca usor sa nu se lase albusul, se adauga incet si bananele.

Am pus totul intr-o tava cam mare dar am vrut sa vad cum se coace in ea

si l-am dat la cuptor la 350 F vreo 35 de minute , trebuie oricum incercat cu scobitoarea daca e facut sau nu.

Gustul este foarte bun , aromat super si nu este un chec dulce chiar si cu zaharul pudrat deasupra.


Pofta buna!

Reteta Chec cu banane si suc de portocale a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Chec cu banane si ciocolata,

Tarta tartin cu banane caramelizate,

Banane caramelizate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc