Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaz
Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaza.
Se pune zaharul vanilat apoi coaja de lamaie, praful de sare si se amesteca.
Se toarna uleiul cate putin si se amesteca in continuare foarte bine.
Se pune faina amestecata cu praful de copt, cate putin si amestecand tot timpul
Se pastreaza cea mai mare parte de compozitie in castron, iar aprox.10-15 linguri de aluat se pun in alt castron.
In cea mai mica parte se pun cele 2 linguri de cacao, iar in cealalta se rastoarna fisticul.
Se amesteca bine separat in fiecare castron (partea cu fistic cu o lingura)
Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza si eventual si hartie de copt pe fund ( ajuta checul sa iasa mai repede dupa copt).
Se toarna partea cu fistic, se adauga cu lingura si compozitia cu cacao.
Se baga tava-n cuptor la 175 grade pentru 35-40 min.
Se pudreaza si se lasa la racit.
Reteta Chec cu fistic si cacao a fost propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvingsa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....
Amestecate, ca la tara, branzeturi si alteleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii