• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine. • Se amesteca cele 2 tipuri de faina, ami
• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine.
• Se amesteca cele 2 tipuri de faina, amidonul si praful de copt si se cern, dupa care se adauga peste preparatul de mai sus
• Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus
• Se incalzeste cuptorul la 180º
• Se unge tava cu unt si faina (daca e de silicon un necesita)
• Se pune aluatul in tava, eu am pus in jumatate de aluat cacao si am inlocuit whisky cu rom.
• Se coace 40-45 minute, se lasa la racit in tava, dupa aceea se pune pe un platou si se decoreaza cu sos de ciocolata si fructe (sau dupa preferinte)
Sosul:
• Se incalzeste frisca (fara sa fiarba) se rupe ciocolata in bucatele si se pune in frisca calda, se amesteca pana ciocolata se topeste complet. Se lasa la racit .
• Se toarna peste prajitura cand si asta s-a racit.
Reteta Chec cu malai a fost propusa de Ilinca
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii