Chec cu nuci si iaurt

Se freaca bine timp de ½ ora ouale cu zaharul bine pina cind se face o spuma, amestecind numai intr-un singur sens pina cind zaharul se topeste compl

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 cani de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 27 de linguri pline cu faina
  • 300 gr. de nuci
  • 2 borcane mici cu iaurt
  • o lingurita cu bicarbonat
  • 1 lamiie
  • o lingurita esenta de rom
  • 1/2 lingura de cacao

Mod de preparare

Se freaca bine timp de ½ ora ouale cu zaharul bine pina cind se face o spuma, amestecind numai intr-un singur sens pina cind zaharul se topeste complet. Se pune treptat uleiul ca la maioneza, se adauga toata faina dintr-o data si bicarbonatul pus in iaurt. De asemenea, se pune lamiia, esenta si nucile. Se omogenizeaza amestecul bine si se pregatesc doua tavi mici. Se iau 3-4 linguri din aluat, in care se adauga cacao. Se pune checul in tavi, se adauga apoi partea de aluat oprita care s-a combinat cu cacao. Se dau tavile la cuptor fierbinte 10-15 minute, apoi la foc mic alte 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci