Chec din dovleac este o reteta de chec de toamna. Checul cu dovleac este pufos, simplu de facut, perfect langa o cana cu ceai.
Taiem dovleacul in felii si il punem in tava de cuptor tapetata cu hartie pentru copt . Il coacem in cuptorul preincalzit la 200°C si il lasam aproximativ o ora pana se inmoaie bine de tot (faceti proba cu o furculita, daca intra usor atunci este copt). Il scoatem din cuptor si dupa ce se raceste putin, extragem pulpa si o pasam pana cand obtinem un piure fin.
Amestecam oul cu zaharul pana cand zaharul este perfect inglobat.
Adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac rece, un varf de sare si vanilia.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam aluatului in 3 transe.
Adaugam si laptele si amestecam foarte bine.
Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina, ii nivelam cu grija suprafata si il coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 45-50 minute.
Inainte de a-l scoate din cuptor, il intepam cu o scobitoare. Daca iese curata, checul este gata, daca iese un pic umeda, il mai coacem pt cca 5 minute.
2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.
Servim checul de dovleac cand se raceste putin, pudrat cu zahar.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii