Chec din dovleac

Chec din dovleac este o reteta de chec de toamna. Checul cu dovleac este pufos, simplu de facut, perfect langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chec din dovleac

Ingrediente

  • 250 g piure dovleac copt
  • 240 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 65 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 varf sare

Mod de preparare

Taiem dovleacul in felii si il punem in tava de cuptor tapetata cu hartie pentru copt . Il coacem in cuptorul preincalzit la 200°C si il lasam aproximativ o ora pana se inmoaie bine de tot (faceti proba cu o furculita, daca intra usor atunci este copt). Il scoatem din cuptor si dupa ce se raceste putin, extragem pulpa si o pasam pana cand obtinem un piure fin.

Amestecam oul cu zaharul pana cand zaharul este perfect inglobat.
Adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac rece, un varf de sare si vanilia.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam aluatului in 3 transe.

Adaugam si laptele si amestecam foarte bine.

Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina, ii nivelam cu grija suprafata si il coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 45-50 minute.

Inainte de a-l scoate din cuptor, il intepam cu o scobitoare. Daca iese curata, checul este gata, daca iese un pic umeda, il mai coacem pt cca 5 minute.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Servim checul de dovleac cand se raceste putin, pudrat cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci