Se freaca untul cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa . Se bat ouale adaugandu-le treptat in compozitie. Se incorporeaza faina, semintele de mac s
Se freaca untul cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa .
Se bat ouale adaugandu-le treptat in compozitie.
Se incorporeaza faina, semintele de mac si laptele.
Se transfera amastecul intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 50min. - 1 h la foc mediu.
Se prepara siropul pe foc si se insiropeaza guguluful cald si se toarna o glazura dupa preferinta :eu am facut o glazura din zahar pudra si suc de sfecla rosie.
Pofta buna!
Reteta Guguluf cu mac a fost propusa de flor pe forum culinar.ro
Alte retete cu mac gasiti aici:
Prajitura cu mac,
Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker,
Chec cu lamaie si seminte de mac
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.
Chiftele de ton cu sos de iaurtIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii