Prajitura Greta Garbo cu gem de caise (Jerbo)

Prajitura Greta garbo sau Jerbo este un desert traditional cu gem de caise si glazura de ciocolata. Prajitura cu gem poate fi pregatita cu succes pentru orice ocazie festiva sau ca si desert.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Greta Garbo cu gem de caise (Jerbo)

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • praf de copt
  • foarte putin bicarbonat si vanilie
  • 400 gr faina
  • 1-2 linguri de smantana (optional)
  • dulceata de caise
  • nuca amestecata cu zahar
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

Prajitura Greta Garbo este un desert traditional cu gem de caise si glazura de ciocolata. 200 gr unt frecam cu doua linguri zahar praf, 1 ou intreg si un galbenus, praf de copt, foarte putin bicarbonat si vanilie, 400 gr faina o framantam si o impartim in 3. Se poate pune eventual si 1-2 linguri de smantana daca este nevoie.

Punem prima foaie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, adaugam gem amestecat cu nuca si zahar, adaugam a doua foaie, iar gem cu nuca si zahar, a treia foaie si lasam prajitura sa dospeasca in tava. Dupa dam la cuptor 35-40 de minute la 180 de grade.

Pentru glazura se amesteca 3 linguri de apa cu 3 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 50g de unt. Acoperim prajitura Jerbo cu glazura dupa ce s-a racit.


Prajitura Greta Garbo (jerbo) se serveste felii dupa ce s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci