Dulciuri

Reteta Cheesecake cu capsuni

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 2h 
rada adriana postat de
Postat pe: 19-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cheesecake cremos"
 
>
Estefara coacere. o reteta

ingrediente

15 portii

   Ingrediente: Pentru blat: 400 g biscuiti, 150g unt Pentru crema: 300 g branza de vaci proaspata(scoaca),300 ml frisca lichida,150 g zahar pudra,100 ml apa rece, 100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina,3 plicuri de zahar vanilat(sau o pastaie de vanilie
   Ingrediente: Pentru blat: 400 g biscuiti, 150g unt Pentru crema: 300 g branza de vaci proaspata(scoaca),300 ml frisca lichida,150 g zahar pudra,100 ml apa rece, 100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina,3 plicuri de zahar vanilat(sau o pastaie de vanilie
   Pentru jeleu:300 g capsuni proaspete (sau congelate),100 ml apa ,3 linguri zahra,10 g gelatina. Pentru decor: capsuni proaspete.

mod de preparare

Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema si jeleul. Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se unfle timp de 8-10 minte timp in care intr-un castron se blendareste branza pana este o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat.Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face cao crema pufoasa.Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul).Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Pentru jeleu curatam capsunile si le punem pe foc impreuna cu zaharul cam 5 minute pana se leaga putin.Intre timp pui gelatina in apa ca sa se unfle.Jeleu se ia de pe foc si se lasa cateva minute(10 min) apoi il blendarim (il facem pasta cu blenderul)si il lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei caspuni taiate in doua in picioare, punem crema de branza, nivelam si il punem la rece. Cand s-a intarit putin adaugam jeleul de capsuni.Se tine la rece cateva ore bune.
Incearca si Prajitura Delicia cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.