Cozonac cu miere, stafide si migdale

In galetusa de la MdP adaugam laptele caldut, sarea, miere de albine, vanilia si coaja de lamaie. Dupa adaugam faina, untul topit si drojdia. Aluatul

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu miere, stafide si migdale

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 5 linguri miere de albine
  • 125 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 pliculete de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g stafide
  • 50 g migdale
  • 1 fiola de rom

Mod de preparare

In galetusa de la MdP adaugam laptele caldut, sarea, miere de albine, vanilia si coaja de lamaie.

Dupa adaugam faina, untul topit si drojdia.

Aluatul dupa ce a fost framantat de masina

Amestecam stafidele cu romul, migdalele le taim in bucatele si le adaugam peste stafide. Acoperim cu ceva si lasam deoparte pana creste aluatul.

Si dupa 30 de minute de crescut, s-a laut curentul angryfire.gif , nu mai puteam de nervi, a trebuit sa scot aluatul. Poza e cam neclara, se intelege de ce

Presaram putina faina pe suprafata de lucru, intindem aluatul si adaugam stafidele+migdalele

Framantam putin pana se amesteca totul bine

Dam aluatul sub forma de sul, il asezam pe o tva si lasam la crescut, la loc cald, timp de 30 de minute.

il dam la cuptor pt 45 de minute, la 180 grade C.

Imediat ce-l scoteti de la cuptor il ungeti cu 50 g unt topit si il presarati cu mult zahar pudra

E super pufost si cu un gust foarte deosebit de la miere
Pofta buna!

Reteta Cozonac cu miere, stafide si migdale a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

Cozonac impletit,

Cozonaci Babani,

Cozonac Mariana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci