Cozonac cu rahat

Cozonacul cu rahat este un desert delicios, hranitor si satios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cozonac cu rahat

Ingrediente

  • un kiliogram de faina
  • 8 oua
  • 175 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • coaja de lamaie si de portocala
  • 3-4 picaturi esenta de vanilie
  • 300 g rahat
  • nuca
  • cacao
  • un ou pentru uns

Mod de preparare

Se pune drojdia intr-un bol si se amesteca cu putin lapte caldut. Se obtine o pasta si se presara o lingura de faina deasupra. Se lasa la dospit cateva minute.
Separat, se cerne restul de faina in alt bol mai mare. Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul, sarea si restul de lapte cald. Albusurile se bat spuma si se pun ingredientele.
Se incorporeaza usor, se adauga mirodeniile si apoi se pune grasimea. Se framanta si se lasa sa creasca acoperita cu un servet din panza.
Intre timp, se taie rahatul. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua, se intinde fiecare parte pe o planseta unsa cu unt. Se pune cacaua, nuca si cubuletele mici de rahat, se ruleaza si se pun in forme unse cu unt. Se dau pe deasupra cu ou batut si se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.


Cozonacul cu rahat se poate servi alaturi de o cana de ceai, cafea sau lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise