Cozonac cu rahat si nuca

Cozonacul cu rahat si nuca se poate pregati cu succes pentru orice sarbatoare, sau pentru Craciun. Este un cozonac pufos delicios, cu umplutura delicioasa. Poate fi servit simplu sau cu un pahar de lapte.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu rahat si nuca

Ingrediente

  • 1 kg faina 000
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • Pentru umplutura:
  • 1. zahar
  • cacao
  • nuca tocata
  • 2. cacao
  • rahat diverse arome

Mod de preparare

Cozonacul cu rahat si nuca este o desert foarte delicios ce se poate servi si la micul dejun. Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus-o in putin lapte caldut.
Am pus faina intr-un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.
Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.
Am impartit aluatul in doua:
Prima bila am impartit-o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
A doua bila, am impartit-o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.
Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n-am mai avut rabdare sa-i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).
Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.


Cozonacul cu rahat si nuca se poate servi ca desert ori cu o ceasca de lapte la micul dejun si poate fi servit de Craciun.
Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's World.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

Am pregatit pentru weekend acest desert aromat si delicios care efectiv se topeste in gura.

Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise