Cozonac

Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca traditionala cu aluat de cozonac"
 
• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba
• puneti

ingrediente

2 portii

Aluat:
   lapte 250 ml
   unt 125 g
   oua 2 buc intregi + 2 galbenusuri
   zahar 150 g
   sare 1 lingurita rasa
   coaja de lamaie si portocala
   esenta de rom 1 lingurita
   faina 760 g
   drojdie proaspata 25 g
Umplutura:
   albusuri 2 buc
   zahar 3 linguri
   cacao 2 linguri
   scortisoara 1 lingurita
   stafide 200 g
   esenta de rom 2 lingurite
   coniac 1 lingura
Pentru uns:
   galbenus de ou 1 bucata
   lapte o lingura
   zahar brun 4 linguri

mod de preparare

• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba
• puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica
• acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• spalati stafidele si stropiti-le apoi cu esenta de rom si coniacul
• pregatiti umplutura: montati vasul de plastic la robotului multifunctional Ankarsrum si cu ajutorul paletelor duble bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea
• adaugati cacao si scortisoara, apoi stafidele
• presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in patru parti egale
• intindeti cu grija patru foi patrate, de lungimea tavilor in care veti coace cozonacii si ungeti-le cu crema de cacao
• rulati cu grija foile apoi rasuciti cate doua rulouri intre ele
• asezati cozonacii in doua tavi tapetate cu ulei si faina
• acoperiti tavile cu un prosop si lasati sa mai creasca 30 de minute
• ungeti cozonacii cu oul batut cu lapte si apoi presarati deasupra zaharul brun
• coaceti cozonacii in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 45 de minute
• cand s-au rumenit frumos deasupra faceti testul cu scobitoarea si scoateti cozonacii din cuptor
• lasati-i sa se raceasca putin in tava, apoi transferatii pe un gratar pana se racesc complet.

Pofta buna!
Incearca si Pasca cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite