Cozonac

Reteta culinara Cozonac oparit

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cozonac fara framantare"
 
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

ingrediente

   1 kg faina
   12 galbenusuri
   500 ml lapte
   50 g drojdie
   4 linguri de smantana
   250 ml ulei
   coaja de lamaie
   o vanilie
   o lingura de untura

mod de preparare

Pentru cozonacul oparit punem la fiert 200 ml de lapte si oparim faina. Lasam la racit, apoi facem maiaua din drojdie, sare, zahar si putin lapte caldut, dupa care lasam sa creasca. Separat, se bat galbenusurile cu zahar, putina sare si smantana. Din restul de lapte si zahar, se fierbe un sirop si cand s-a racit putin si maiaua a crescut, le amestecam pe toate si framantam timp de o ora, adaugand cate putin ulei. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Din aceasta compozitie se fac 2 cozonaci care se umplu cu orice fel de umplutura: nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza.
Cozonacul oparit se poate umple cu mere, nuca, etc si se serveste la desert.

Incearca si Pachetele cu magiun
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac oparit" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite