Cozonac Panettone este o reteta de cozonac pufos, delicios, un cozonac potrivit pentru orice sarbatoare. Aroma panettone-ului este inconfundabila, si poate fi un delicios cadou de Craciun.
Preparare aluat:
Laptele cu zahărul şi cu margarina se încălzesc până când acestea din urmă se topesc în lapte. Când compoziţia este doar călduţă, se adaugă drojdia fărâmiţată.
Făina se cerne în castron, se frământă timp de 2-3 minute împreună cu migdalele, ouăle şi cu amestecul cu drojdie.
Se lasă acoperită, la loc cald timp de cca. 20 minute pentru dospire.
Preparare glazura de migdale:
Se pun în tigaie margarina, mierea, zahărul şi migdalele, se prăjesc timp de 3-4 minute până la culoarea brun deschisă.
După aceasta se aşează într-o formă de cozonac unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi se netezeşte.
Asamblare:
Aluatul se întinde pe planşeta presărată cu făina (pusă deoparte la frământarea aluatului) la o dimensiune de cca. 20 x 40 cm, se unge cu 30 de grame de margarină topită.
Se amestecă zahărul cu scorţişoara, si se presară pe aluat, dupa care se pune pe compoziţia cu miere şi migdale.
Se lasă să se dospească acoperite încă 30 de minute,
In final se coace în cuptor preîncălzit timp de 30 minute.
Philips Multicooker este creat astfel încât alimentele gătite să îşi păstreze gustul şi aroma pentru că este dotat cu valvă ajustabilă pentru controlul presiunii şi sistem de gătire computerizat. Datorită sistemului de încălzire 3D şi a vasului gros de 2 mm, căldura este distribuită uniform astfel încât să ai parte de mâncare cu gust excelent.
Cozonacul Panettone se serveste rece! Ambalat de sarbatoare poate fi un cadou de Craciun delicios!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii