Cozonac (tort cu frisca si pere)

Feliile de cozonac se insiropeaza cu siropul de ananas. Pregatim crema astfel: Perele taiate cuburi se fierb si se freaca cu albusul si zaharul pana s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • un cozonac taiat in 3 felii
  • siropul de la o conserva de ananas
  • Pentru crema:
  • 100g pere
  • 100g zahar
  • 1 albus
  • 2 picaturi zahar ars

Mod de preparare

Feliile de cozonac se insiropeaza cu siropul de ananas.

Pregatim crema astfel:

Perele taiate cuburi se fierb si se freaca cu albusul si zaharul pana se face o crema. In aceasta crema se pun 2 picaturi de zahar ars ca sa-i schimbe culoarea.

Cu crema creata se ung feliile de cozonac, ultimul strat fiind crema.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci