Cozonac (tort cu frisca si pere)

Feliile de cozonac se insiropeaza cu siropul de ananas. Pregatim crema astfel: Perele taiate cuburi se fierb si se freaca cu albusul si zaharul pana s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • un cozonac taiat in 3 felii
  • siropul de la o conserva de ananas
  • Pentru crema:
  • 100g pere
  • 100g zahar
  • 1 albus
  • 2 picaturi zahar ars

Mod de preparare

Feliile de cozonac se insiropeaza cu siropul de ananas.

Pregatim crema astfel:

Perele taiate cuburi se fierb si se freaca cu albusul si zaharul pana se face o crema. In aceasta crema se pun 2 picaturi de zahar ars ca sa-i schimbe culoarea.

Cu crema creata se ung feliile de cozonac, ultimul strat fiind crema.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc