Cozonac

Reteta Guguluf cu nuca, mac si gem de caise

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Guguluf cu nuca, mac si gem de caise este o reteta de cozonac perfecta pentru masa de Craciun sau pentru orice ocazie festiva. Este delicios, aratos, tot ce iti trebuie pentru un cozonac de Craciun.

ingrediente

Ingrediente pentru coca:
   250 gr faina
   40 gr margarina
   2 galbenusuri
   ½ drojdie proaspata (25 gr)
   150 ml lapte caldut
   2 lingurite zahar
   1 strop sare
Pentru umplutura cu mac:
   80 gr mac macinat
   60 gr zahar
   50 ml lapte cald
   1 lingura rasa pesmet
Pentru umplutura cu nuca:
   80 gr nuca macinata
   60 gr zahar
   50 ml lapte cald
   1 lingura rasa pesmet
Mai avem nevoie de:
   gem de caise
   unt pentru forma de guguluf
   lapte

mod de preparare

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 2 lingurite si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu margarina, restul de zahar si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 30 minute intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vas Tupperware si a crescut mai repede de o ora.
Umplutura de mac, respectiv nuca o facem astfel: incalzim laptele, adaugam macul/nuca, zaharul, pesmetul si amestecam pana obtinem un fel de pasta.
Pudram masa de lucru cu faina si intindem aluatul cat mai subtire. Il taiem in 6 fasii egale si ungem marginile cu lapte sau apa pentru a se lipi cand le vom rula.
Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat, punem umpluturile de mac, nuca, respectiv gem de caise. Vom obtine cate 2 rulouri cu fiecare umplutura si le vom impleti cate doua (mac-caise, nuca-caise, mac-nuca).
Tapetam forma cu unt si asezam prima impletitura, o ungem cu putin lapte, asezam in jurul ei urmatoarea impletitura, ungem din nou cu putin lapte, iar deasupra asezam ultima impletitura. Lasam sa se odihneasca 25-30 minute dupa care dam la cuptorul preincalzit aprox 45 minute. Dupa ce s-a racit complet pudram cu zahar praf. Este o reteta de cozonac deosebita.

Pofta buna!


Guguluful cu nuca, mac si gem de caise se taie felii dupa ce s-a racit.




Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Incearca si Umplutura de orez de pasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu nuca, mac si gem de caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.